Historiaa

Valokuvia kerhon tapahtumista

Kerho perustettiin toukokuussa 1987 ja nimeksi silloin annettiin Mikkelin Matkamoottoripyöräilijät (MMP). Ajatuksena oli saada Mikkelin seudun motoristit aktiivisen ja yhdistävän toiminnan piiriin. Jo seuraavana vuonna kerhon jäsenmäärä saavutti nykyisen noin 100 jäsenen tason. MMP toimi ensimmäiset vuodet Saksalan kaupunginosan toimintakeskuksessa. Tilojen vapaassa käytössä ilmeni kuitenkin tiettyjä rajoituksia, joten kerhon aktivistit alkoivat etsiä uusia ja suurempia kerhotiloja toiminnan kasvaessa. Mahdollista muuttoa edesauttoi kerhon taloudellisen tilanteen parantuminen Rottarallista saatujen tulojen myötä. Tämä jo legendaariseksi muodostunut kokoontumisajo pidettiin ensimmäisen kerran 1990.

Seuraavat kerhotilat löytyivät Pursialan teollisuusalueelta, kun kaupungilta vapautui vanha kasvihuoneiden huoltorakennus. Näihin tiloihin päästiin muuttamaan marraskuussa 1993. Silloin kerho myös sai nykyisen nimensä. Siitä alkoi innokas tilojen kunnostus moottoripyöräkerholle sopivaksi. Yläkertaan rakennettiin baari, konttori, keittokomero, sauna sosiaalitiloineen ja yöpymistilat uupuneille motoristeille. Yläkerrassa on myös kylmä säilytystila Rottarallin kalusteille ym. roinalle. Alakertaan remontoitiin huolto-, pesu-, maalaus- ja säilytystilat. Nykyisiin tiloihimme muutimme 14.5.2005. Kerhomme osti oman hallin, jota on rakenneltu toimintaamme sopivaksi. Kerhotiloissa järjestetään vuosittain useita siivous- ja remontointitalkoita. Omassa baarissa vietetään pikkujoulut ja satunnaisesti spontaaneja juhlia. Ajokauden aloitus- ja lopetusbailut on juhlittu milloin missäkin. Pakollinen traditio on tietenkin Helsingin moottoripyöränäyttely. Yhteislähtöjä järjestetään joihinkin kokoontumisiin ja osa porukasta reissaa yhdessä ympäri Eurooppaa.

Rottarallin järjestäminen on suurin yhteinen tapahtuma. Joskus on käyty ajamassa kartingia yms. Talvella kunnostetaan kalustoa ja vietetään aikaa biljardin tai TV:n ääressä.

MC Road Rats ry, Kotilantie 3C, 50700  MIKKELI